Uppförandekod

Bakgrund

SLM Stockholm är en ideell medlemsförening. Vi drivs helt av våra medlemmar för våra medlemmar. Vi har ingen anställd, eller betald, personal. Allt görs ideellt av våra medlemmar vid sidan om deras vanliga arbeten.

Grunden i vår verksamhet kommer från 1970- och 1980-talet då homosexualitet antingen var olagligt eller allmänt förtryckt. Gayklubbar bildades med dåtidens motorcykelklubbar som förebild. Genom detta är läder och motorcyklar en viktig del i vår identitet. Det är också något som återspeglas i Tom of Finlands verk.

Vi är inte en vanlig gayklubb, utan en gay fetischklubb där klädseln har betydelse. Vår klädkod har sina grunder från läder- och motorcykel, men utvecklas hela tiden för att vara aktuell och tidsenlig.

SLM Stockholm är med i det nordeuropeiska nätverket Top of Europe. Våra helårsmedlemmar kan, tack vare detta, besöka de övriga av klubbarna i nätverket. Top of Europe består av: LMC Estonia, MSC Finland Tom’s club, SLM Aarhus, SLM København, SLM Oslo, SLM Göteborg, SLM Malmö och SLM Stockholm.

Läs mer om SLM Stockholms historia och bakgrund
Läs mer om Top of Europe på topofeurope.eu

 

Inför ett besök hos oss eller någon av våra broderklubbar

Inför ett besök hos oss eller någon av våra broderklubbar ska du alltid kolla upp vad som gäller för kvällen. Är det en temakväll? Är det krav på klädkod eller andra regler för att bli insläppt? Det är aldrig roligt att bli nekad att komma in, bara för att man inte kollat upp vad som gäller för kvällen!

Läs mer om SLM Stockholms klädkoder

 

På plats hos oss

För att ditt besök hos oss ska bli så trevligt som möjligt, både för dig själv och för alla andra, finns det några regler som måste följas.

Det är inga konstiga regler. Det mesta borde vara självklart för de flesta. Det handlar i stort om sunt förnuft och respekt. En del av reglerna styrs av svensk och europeisk lagstiftning, och av de regler som gäller för oss i och med att vi har tillstånd att servera alkohol.

Gör som våra volontärer säger
När vi har öppet är det våra volontärer som är ansvariga för att det är tryggt och säkert hos oss. De har rätt att när det behövs, och i många fall skyldighet, att be dig lämna vår lokal och de kan även att dra in ditt medlemskort.

Gör alltid som våra volontärer säger! Bråka eller tjafsa inte. Bara gör.

Om du anser att du blivit felbehandlad är du välkommen att vända dig till vår styrelse på info@slmstockholm.se

Bråk och oenighet
Vi accepterar inte bråk och stökighet.

Droger och poppers
Vi har nolltolerans mot användande, försäljning och förmedling av droger. Den som vi ser använder, säljer eller förmedlar droger kommer att få lämna lokalen och få sitt medlemskap indraget på stående fot. Det kan även bli polisanmält.

Poppers räknas inte som en drog (utan som läkemedel). Det innebär att du får ha och använda poppers. Däremot får varken vi eller våra volontärer sälja poppers.

Ta med egen mat och dryck
Det är inte tillåtet att ta med sig egen mat eller dryck när man besöker oss. Egen mat och dryck ska lämnas in i garderoben.

Fotografering och integritet
Det är inte alla som vill eller har möjlighet att vara öppna med sin sexualitet eller sitt fetischintresse. Av respekt och hänsyn till detta gäller därför:

  • Prata aldrig med andra om vilka du ser eller träffar hos oss.
    Det som händer på SLM stannar på SLM.
  • Det råder totalt förbud att fotografera och filma hos oss. Det spelar ingen roll vad som fotograferas eller filmas, eller varför det görs. Det är tillåtet att ta foto på sig själv och på kompisar i entrétrappan. Tänk dock på att om någon annan är med på fotot så måste denne först sagt ja till att bli fotad.

Rökning
Du får endast röka i rökrummet bakom dansgolvet. Det är inte tillåtet att röka i direkt anslutning till vår entré på gatan, inte heller i entrétrappan, på toaletten eller i omklädningsrummet.

Observera att även Vapes och örtbaserade produkter räknas som rökning.

Man får inte ta med sig något ätbart eller drickbart in i rökrummet. Ställ ifrån dig din dryck på hyllan som finns på fönstret in till rökrummet. Du har där full uppsikt över ditt glas!

Samtycke
Samtyckeslagen gäller även hos oss.

Om en person indikerar att han inte är intresserad av dig, eller att du är med och leker, respektera detta. Ett nej är alltid ett nej.

Om du upplever att en medlem inte respekterar ett nej, eller förgriper sig, kontakta omedelbart våra volontärer och hjälp till att identifiera personen. Beroende på allvarhetsgraden kommer personen få en skarp varning, bli avlägsnad och eventuellt få sitt medlemskap indraget.

Uträtta sina behov
Vi tillåter inte scat-lekar eller scat-verksamhet hos oss. Man kissar och bajsar på därför avsedda ställen: pissoaren för kiss, toaletten i entrétrappan för kiss och bajs.

Om en ”olycka” händer. Kontakta våra volontärer och hjälp till att städa upp efter ”olyckan”.

Hjälp till att minska spridningen av otrevliga sjukdomar som vinterkräksjuka och liknande… tvätta händerna efter toalettbesök.

 

Möt våra medlemmar

Vi är enligt våra stadgar en ideell förening för män som har sex med män, och som har ett intresse för maskulina fetischer. För att besöka oss, och bli medlem, måste man identifiera sig som och uppfattas vara en man.

Respekt och hänsyn
SLM Stockholm ska vara en trygg och trevlig mötesplats för alla medlemmar oavsett social ställning, fetischer, intressen, religionstillhörighet, språk, etnicitet mm.

Visa respekt och hänsyn mot andra medlemmar.

Trans och kvinnor
Enligt våra stadgar, se ovan, är vi inte öppna för kvinnor eller transkvinnor.

Som transman behöver man inte ha fullgjort könskorrigering, men synliga kvinnliga könsorgan och kvinnliga bröst är inte tillåtet under normala öppetkvällar.

Enda undantaget är de kvällar som annonseras som ”mixade” kvällar.