Om SLM Stockholm

SLM Stockholm (Scandinavian Leather Men Stockholm) är en läder och fetischföreningen för homosexuella och bisexuella män och bedrivs helt och hållet på en ideell basis av medlemmarna, för medlemmarna.

Föreningen är i sin tur medlem i den Nordisk/Baltiska paraplyorganisation Top of Europe – ToE, som består av våra broderklubbar i Danmark, Estland, Finland, Norge och Sverige.

Historia

I början av 1970-talet bildade ”SLM Sweden” i Göteborg. Till slut var det fler stockholmare än göteborgare som besökte de olika arrangemangen. Detta resulterade i att SLM Stockholm grundades i början av maj 1975, i vardagsrummet hemma hos Stig N, en av grundarna av föreningen och dess förste ordförande. SLM Stockholm är numera en av de äldsta ideella läderklubbarna i Europa. Klubbens två första egna lokalerna låg i Gamla Stan. Sedan Midsommar 1990 så håller vi till på Södermalm, på Wollmar Yxkullsgatan, nära Mariatorget.

Verksamheten

Styrelsen, som väljs på årsmötet, har det primära ansvaret för klubben. Utöver styrelsen så finns det även andra förtroende poster som utses av årsmötet eller av styrelsen.

Även om styrelsen har huvudansvaret, så är vi beroende av att många medlemmar hjälps åt för att bidra till driften och utvecklingen av klubben. Baren och entrén behöver bemannas varje öppetkväll, olika event behöver förberedas, lokalen måste underhållas, klubbens IT-system, hemsida, mm behöver också omvårdnad, liksom att hålla igång klubbens ansikten utåt, bl.a. på sociala medier. Därför är det viktigt att varje medlem gör vad han kan för att bidra till klubbens fortlevnad och utveckling.

Hitta till oss

Vi finns på Wollmar Yxkullsgatan 18 på Södermalm i Stockholm. Besök kontakta oss för mer instruktioner hur du hittar till oss.