Dress code

För att få komma in på klubben måste du följa den klädkod "dresscode" som gäller för den aktuella kvällen. Vanligtvis accepteras alla klädkoder som är godkända av SLM Stockholm men vid särskilda temafester kan det ställas särskilda krav. Vilka klädkoder som gäller för kvällen framgår av eventinformationen på sidan Eventkalender eller Aktuellt. Respektera klädkoderna - de bidrar till att skapa rätt stämning nere på klubben!

Det är alltid entrépersonalen som granskar och godkänner att du uppfyller kravet på rätt klädkod. Det finns inget tristare än att bli nekad i dörren, så se till att vara dressad korrekt så slipper du uppleva det.

Klubben tillåter under inga omständigheter symboler med kopplingar till nazism eller rasism. Vapen av alla slag är heller inte tillåtna på klubben.

Allmänt om klädkoder

Generellt accepteras inte kläder med tryck. Undantag gäller för märken som är accepterade inom fetischscenen, exempelvis Fred Perry, Lonsdale, Ben Sherman och Alpha Industries.

Klädkodsreglera kan variera mellan klubbar så kolla alltid upp vad som gäller på klubbens webbsida innan du gör ett besök.

Alla gillar inte starka dofter av parfym, aftershave, deodorant etc. Använd något diskret när du går på klubben för att visa hänsyn till de gäster som gillar kroppens egna dofter.

Endast Fetisch

Tänk på att ”Baskravet” inte gäller kvällar som Fetish Night och andra temakvällar när inte samtliga SLM:s klädkoder accepteras. Som medlem vill vi att du klär upp dig för att höja stämningen på dessa kvällar. Klädkoderna läder, gummi, uniform, skinhead, sport, grovarbetare, naket, jocks och MC gäller på kvällarna Fetish Night.

Du kan exempelvis även kombinera jeans med en läderskjorta, läderväst, gummiöverdel eller ett harnesk samt ett par mörka kängor eller boots. Läs mer nedan under accepterade klädkoder för att ta reda på vad som gäller för respektive klädkod.

Men kom ihåg, på temakvällarna Fetish Night accepteras inte baskravet – kombinationen Jeans med T-shirt/linne.

Accepterade klädkoder

Läder

MC-killen är den stereotype läderbögen, dressad i läderbyxor, MC-ställ eller läder chaps med eller utan jeans. På överkroppen bär han T-shirt eller linne (svart eller vitt utan tryck, se ovan), läderväst och läderjacka eller enbart ett harnesk. MC kängor/skor i läder och ibland en läderkeps ingår också i klädkoden.

Många har behållit stilen från 70-talet när läderkulturen började att utvecklas, men även nyare stilar inom MC och läder accepteras.

Gummi

Gummibögen kan vara helt eller delvis klädd i gummi. Det finns massor att välja på, allt från ett par gummishorts till en heltäckande dräkt. Därutöver finns också mängder av tillbehör, handskar med olika design, gasmasker och stövlar inkl vadarstövlar.

Uniform

Det finns många yrken som kräver en uniform, exempelvis polismannen, brandmannen eller säkerhetsvakten. Dessa bär vanlig arbetsuniform eller paraduniform.

Militärer, officerare och meniga, klär sig i uniform från armén, flottan eller flygvapnet. Kamouflagebyxor och exempelvis t-shirt/linne accepteras också.

Skinhead / punk

Skinnskallen har vanligtvis rakad eller snaggad skalle (upp till 5 mm). Kängorna är vanligtvis högre med ca 14 hål eller mer, exempelvis Dr. Martens. Han bär till dessa urtvättade eller blekta jeans (vanligtvis Levi's, Lee eller Wrangler) eller kamouflage. På överkroppen har han skjorta, t-shirt eller piké och till detta ibland hängslen, bomberjacka eller en blekt jeansjacka.

Skinnskallen har inget på huvudet.

Sport

Sportkillen är från topp till tå klädd för den sport som han utövar, så som fotboll, amerikansk fotboll, gymnastik, brottning, simning eller cykling. På fötterna har han det som krävs för att utöva sporten, alternativt sneakers.

Sportkillen får inte blandas med andra klädkoder, så exempelvis accepteras inte sneakers tillsammans med jeans och t-shirt.

Grovarbetare

Klädkoden grovarbetare omfattar bland annat byggjobbaren, sopgubben, rörmokaren och skogshuggaren. Grovarbetaren klär sig i motsvarande arbetskläder med tillhörande skyddsutrustning, så som visir, skyddshjälm och grova arbetskängor med stålhätta. Du får inte kombinera klädsel från olika yrken och att bära jeans och rutig skjorta räcker inte för att uppfylla kravet som skogshuggare.

Naket

Inte mycket att tillägga utan naket talar för sig själv. Det är helnaket som gäller med ett undantag; av säkerhetsskäl måste du alltid ha på dig kängor eller grova skor eller enfärgade, ej neonfärgade, sneakers när du besöker klubben.

Jocks & Underwear

Bär ett par jockstraps eller ett par kalsonger (briefs eller boxers) utan dekorationstryck på tyget. Märkesnamn eller logotyp på resårband eller etikett är däremot helt ok. I övrigt har du bar överkropp, en enfärgad svart eller vit T-shirt/linne, alternativt harnesk. På fötterna är det kängor eller enfärgade, ej neonfärgade, sneakers som gäller.

Fötter / skorna

Det generella kravet är svarta kängor, svarta grova skor eller boots, förutsatt att du inte valt en klädkod som ställer andra krav (exempelvis sport). Det är inte tillåtet att vara barfota.

Sneakers

Sneakers med svart eller vit färg som bas i kombination med ett fåtal andra färger kan kombineras med i övrigt fullt dressad person i Läder eller Gummi.

Är du ny och inte har en välfylld garderob?

Du behöver inte vara dressad från topp till tå även om det naturligtvis uppskattas och skapar en bra stämning och gemenskap på klubben. Är du ny inom fetischscenen så har du kanske inte en så välfylld garderob.

Baskravet är:

  • Svart eller vit t-shirt/linne utan tryck
  • Svarta eller blå jeans av standardmodell, utan tryck eller andra märkesdetaljer
  • Grova svarta kängor, t ex militärkängor, arbetskängor eller skinheadkängor
 

Tänk dock på att baskravet inte gäller för att komma in på temakvällarna Fetish Night.

© Copyright 2006 SLM Stockholm | Scandinavian Leather Men Stockholm, Wollmar Yxkullsgatan 18, Stockholm, SVERIGE
Tel +46 (0)8 - 643 31 00 | E-postadress: info(at)slmstockholm.se